Test af vinterdæk 2019

Så er den årlige vinterdæktest fra tyske ADAC offentliggjort. Testen danner grundlag for den årlige test som FDM udsender.

Der er testet to dæk i størrelserne 185/65R15 samt 205/65R16C.

205/65R16C

For størrelsen 205/65R16C skal det bemærkes at ”C” står for Commerciel, og at de testede dæk alle hører under kategorien for varevognsdæk. Det giver mening i Tyskland, da der findes flere familier som kører i ”minibusser” under 3.500 kg. Disse minibusser er bygget på en varevogn og kører derfor på varevognsdæk. Til det skal det bemærkes at busserne er temmelig dyre, hvilket gør at der er relativt få private familier i Danmark der kører i dem. Men jo, foruden håndværkere, rammer testen en lille overset målgruppe af private forbrugere.

Igen ringe resultater

Som den test der udførtes i sommers, for størrelsen 215/65R16C, er der igen ingen af dækkene som klarer sig bedre end ADAC’s tyske angivelse ”befriedigend” – altså tilfredsstillende. Det gør at de bedste af de testede dæk kun sniger sig op til midten af ADAC skalaen. Continental klarer sig dog bedst med deres VanContactWinter, som får gode anmeldelser for brug på tør og våd vej, men vurderes ”svag” når det kommer til egenskaber på is.  

185/65R15

Som i sommers testede ADAC 185/65R15, som er relevant for mange danske bilejere. Den passer på f.eks. Peugeot 207, Opel Corsa og mange flere. Her går det igen meget bedre, hvor de tre ”bedste” falder i kategorien ”gut” - altså god. Det skal dog bemærkes at feltet i toppen ligger tæt og at der ikke er dæk som når kategorien ”sehr gut”, som er for dæk med særdeles gode egenskaber. 

Dunlop løber med sejren

Som en overordnet vinder finder man Dunlop med deres Winter Response 2. Det får topkarakter for hhv. brændstofforbrug og egenskaber i sne. ADAC giver den også en ros for kørsel i vådt føre. Omvendt får dækket kun en tilfredsstillende karakter for dækstøj. 

Igen udgående modeller i 185/65R15

Det er efterhånden et tilbagevendende fænomen at der indgår udgåede modeller i dæktesten. Om det er fordi producenterne ikke har kunnet levere afløseren tidsnok, melder historien ikke noget om. Dog er der denne gang angivet fodnoter for f.eks. Michelin og Goodyear, hvor ADAC angiver efterfølgeren. F.eks. Alpin 6 for Michelin samt UltraGrip 9+ for Goodyear. Men det vil altså sige, i hvert tilfælde for Michelin & Goodyear, at der ikke længere produceres eller leveres og produceres dæk i de testede modeller i størrelsen 185/65R15.

 

Helårsdæk

I 2018 er der testet helårsdæk, som udgør en støt stigende andel af dæksalget i Danmark. Med milde vintre og stor fokus på teknologien hos producenterne, er helårsdækkene for mange et udmærket alternativ til kørsel med sommer/vinterdæk. Helårsdækkene er en kombination af to teknologier: sommer og vinter, og vil derfor også afspejle hvor den enkelte producent har størst fokus. Det ses tydeligt i testen. Vores helt klare anbefaling vil dog stadigvæk være, at man kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren.

Seneste helårsdæk test fra ADAC er fra 2018, hvor størrelsen 175/65R14 blev testet.

Testen er vendt på hovedet for Michelin

I 2016 vandt Michelin testen med deres version af et helårsdæk Michelin CrossClimate i størrelsen 205/55R16. Det ser dog meget anderledes ud i den nyere 2018-test, hvor de indtager en sidsteplads. Som tidligere ligger dækkene meget tæt i testen. Vinderen får fire ud af seks stjerner, hvor de dårligste helårsdæk ikke får mindre end tre stjerner.

Michelin klarer sig fortsat godt på tør vej og læner sig meget op ad egenskaberne for sommerdæk, hvor Michelin modsat får kritik på egenskaber for hhv. sne og vådt føre.

Continental AllSeasonContact

Continental bidrog i 2017 med deres bud på et helårsdæk AllSeasonContact, som får fire stjerner med fine egenskaber på våd vej og på sne og is. Her får Continental AllSeasonContact fem stjerner i kategorierne ”våd vej” og ”sne”. Goodyear får også fire stjerner med deres Vector 4Seasons Gen-2 og udmærkelse for gode egenskaber i vådt føre.

 

Kontakt os

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 70 204 888 eller sende en mail til shop@quickpoint.dk

 

Mere om vinterdæk

Vi har samlet en række gode råd samt generel information om vinterdæk - læs mere om vinterdæk.