alufælge med eller uden dæk

Quickpoint har den rigtige alufælg til din bil

Hos Quickpoint handler vi med godkendte alufælge, hvor alle leveres med udgangspunkt i den tyske TüV-godkendelse, som er lovpligtig i Tyskland. Alle de kombinationer af aluminiumsfælge og dæk du finder hos Quickpoint, lever naturligvis også op til alt gældende dansk lovgivning på området.

Kvalitet på alufælgene

Vi sælger kun alufælge af en høj kvalitet hos Quickpoint. Flere af de fælgleverandører vi benytter hos Quickpoint er også leverandører for bilproducenterne, hvilket gør at kvaliteten er sammenlignelig.


Køb nye alufælge med dæk   |   Køb nye alufælge uden dæk   |   Find nærmeste Quickpoint værksted


Billige alufælge hos Quickpoint

Vi har altid et bredt udvalg alufælge til en skarp pris, dog går vi ikke på kompromis med kvaliteten på fælgene.

Hos Quickpoint fører vi alufælge fra flere førende europæiske fælgproducenter:

  • Alcar Holding GmbH - AEZ fælge, Dezent fælge, Dotz fælge og Enzo fælge
  • O.Z. S.p.A. - OZ Racing & OZ MSW

Læs mere om fælg fabrikanter

Montering af alufælge

Du kan let booke tid til montering på et Quickpoint værksted i forbindelse med dit køb af dæk og fælge på Quickpoint.dk. Det gør du når du har fundet de varer du vil købe og har lagt dem i varekurven.

Alufælge til sommerbrug

Mange vælger i dag at have deres sommerdæk monteret på aluminiumsfælge og vinterdækkene på stålfælge. Stålfælgen er stærk og mere fleksibel end alufælgen og i langt det fleste tilfælde billigere. Til gengæld er aluminiumsfælgen, med de mange designs, klart den flotteste. Vi leverer, hos Quickpoint, aluminiumsfælge af en høj kvalitet, hvor mange af dem er mærket op som ”vinteregnede”. I mange tilfælde findes der også alufælge, som alternativ til stålfælgen, til meget rimelige priser.


Køb nye alufælge med dæk   |   Køb nye alufælge uden dæk   |   Find nærmeste Quickpoint værksted


Pas på de ”polerede” fælge

Mange alufælge produceres i dag med en såkaldt poleret overflade. Det betyder at fælgen, efter den har fået pulvercoating og lak, bliver slebet forskellige steder på overfladen, så man når ned i den rene aluminiumslegering. Herefter lakeres hele fælgen med klar lak, således udvalgte dele af fælgen fremstår med den rene aluminiumsfarve. Det ser meget flot ud. Dog skal man være opmærksom på at overfladen ikke er nær så stærk som en ”fuld” lakeret fælg. Små stensalg på den klare lak, kan give huller i den klare lak, hvor vand, salt og luften får aluminiummet til at irre.

Vi anbefaler at man er meget omhyggelig med rengøring og vedligehold at sådanne fælge, tilmed anbefaler vi IKKE brug af polerede fælge til vinterbrug.

Vedligeholdelse af dine aluminiumsfælge

En alufælg kan blive grim med tiden, men en grundig og løbende vedligeholdelse kan forlænge levetiden markant. Det vigtigste ved vedligeholdelsen af fælgen er rengøring. Sørg for at få renset snavs og bremsestøv godt af fælgene. Forhjulene kan være meget sorte af støv fra bremsebelægningerne, det kan være svært at få has med. Jo oftere alufælgen rengøres, des lettere er opgaven. Sørg for at komme godt ind i revner og mellemrum. Snavs ved ventilen er ofte en medårsag til at lakeringen ”bobler” op og medfører utætheder. Når der skiftes fra sommerhjul til vinterhjul eller omvendt, er det en oplagt lejlighed til at få renset helt i bund. Dette gælder hele fælgen – både på for- og bagsiden. Brug evt. en god fælgrens, så du får snavset ordentligt opløst. Hvis du vil gøre arbejdet lettere i den kommende sæson, kan det være en god idé at give den rene alufælg en gang lakforsegling. Du kan bruge produkter som er specielt beregnet til aluminiumsfælge, eller du kan vælge at bruge den forsegling du bruger til bilens lak. Forseglingen giver fælgen en glat og smudsafvisende overflade, som vil være lettere at holde ren.

Alufælge fra producenten

Flere og flere nye biler leveres i dag på en alufælg – også til vinterbrug. Dette gør sig gældende for både micro biler, mini biler, biler i mellemklassen, samt de store bilmodeller, hvor alufælgen nu næsten er obligatorisk. Det gør, i mange tilfælde, at der slet ikke producers stålfælge til den givne bilmodel. Alufælgene er blevet så stærke og en så vigtig del af bilen overordnede design, at de nu repræsenterer størstedelen af de fælge der leveres på nye biler. De aluminiumsfælge som leveres originalt til biler, i såvel microklassen, som mellemklassen og de store dyre bilmodeller, er alle produceret på fabrikker, som i forvejen producerer deres egne fælge til eftermarkedet. Der er derfor, i en overordnet forstand, ikke nogen forskel på det aluminium eller de maskiner, der benyttes til produktion af en original fælg holdt op mod de fælge vi har i vores sortiment.

Historien bag aluminiumsfælgen

Det vi i dag kender som en alufælg eller letmetals fælg har oftest været fremstillet af en legering af aluminium eller magnesium. En legering er en blanding af metallet og andre elementer. Legeringer af aluminium eller magnesium er typisk lettere men med samme styrke, giver bedre varmeledning, og produceres ofte i flottere kosmetisk udseende end stålfælge. Selvom stål er en legering af jern og karbon, er udtrykket "legeret hjul" er normalt forbeholdt hjul fremstillet af ikke-jernholdige legeringer.

De tidligste letmetals fælge var lavet af magnesium legeringer. Magnesium legeringen kan ”strækkes” mindre og er derfor meget lidt fleksibel. De tidlige magnesiumhjul blev derfor også hurtigere skæve og var generelt mere porøse end aluminium legeringen. På trods af dette blev de ganske populære gennem 1960’erne og fik i USA tilnavnet ”MAGS”.
I slutningen af 1960’erne blev det muligt at lave en legering af aluminium, som gjorde hjulet mere sikkert og eftergivende. Aluminiumsfælgen blev hurtigt populær som en stærk, let og billig fælg inden for motorsport. Denne popularitet var med til at skabe et reelt marked for aluminiumsfælgen.

Der går nogen tid før aluminiumsfælgen bliver alle mands eje. I løbet af 1990’erne stiger popularitet for alufælge til eftermarkedet og det er med til at skabe den opmærksomhed omkring produktet vi kender i dag. De fleste nye biler leveres i dag med muligheden for aluminiumsfælge i forskellige designs fra bilproducenten selv.


Køb nye alufælge med dæk   |   Køb nye alufælge uden dæk   |   Find nærmeste Quickpoint værksted


Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål som vedrører alufælge eller hvordan du handler på Quickpoint.dk så sidder vi naturligvis klar til at hjælpe – du kan ringe på 70 204 888 eller sende en mail på shop@quickpoint.dk.