Hvordan betegnes et helårsdæk?

Et helårsdæk, kategoriseret som vinterdæk (M+S = Mud + Snow), er en dæktype hvor producenten forsøger at kombinere sommer- og vinterkøregenskaber. Nogle billister vælger helårsdæk til deres bil for at spare udgiften til både sommerdæk og vinterdæk. Helårsdæk kan for nogle personer med et lille kørselsbehov være en billig løsning, hvis de hovedsagelig kører hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren. Fordelen er at man slipper fra at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk og omvendt.
Helårsdæk er et såkaldt "kompromisdæk", hvor du får OK egenskaber for både sommer og mild vinterkørsel, men heller ikke mere.
Efterhånden som klimaet tiltider resulterer i voldsommere og længerevarende vintre, opfordrer vi til at du skifter helårsdækket ud med et decideret vinterdæk. Du vil opleve stor forskel på vejgrebet med vinterdæk på tilsneede og isede veje, i forhold til helårsdæk.

Helårsdæk om vinteren

Der findes endnu intet lovkrav om vinterdæk i Danmark, men bemærk at du ikke kan køre lovligt i Sverige i vinterperioden med helårsdæk, da Sverige har lovkrav om vinterdæk - Et helårsdæk er ikke godkendt som vinterdæk i Sverige.

"Trade-off" mellem teknologier

Når du køber helårsdæk er det en kombination af to egenskaber; sommer & vinter. Det er derfor også naturligt, at der lægges vægt på forskellige egenskaber hos den enkelte dækproducent. Hos Michelin har de f.eks. udviklet Michelin CrossClimate, som fungerer næsten på højde med sommerdæk i sommerføre. Goodyear har deres Goodyear Vector 4seasons gen-2, som fungerer fremragende i sne & is. Michelin taber derfor også flere tests til Goodyear på grund af Michelin CrossClimates begrænsede egenskaber i sne & is.

Det er derfor afgørende at man tager sit kørsels behov og krav til et godt helårsdæk i betragtning, før man træffer et valg. Er du i tvivl om hvilket helårsdæk du skal vælge, sidder vi klar, ved telefonen på 70 204 888 til at hjælpe.

Michelin CrossClimate

Læs mere om Michelin CrossClimate.

Helårsdæk hos Quickpoint

Hvis du ønsker at montere helårsdæk på din bil anbefaler vi Goodyear Vector 4 seasons og Michelin CrossClimate.