HvAD eR helårsdæk?

Et helårsdæk, kategoriseret som vinterdæk (M+S = Mud + Snow), er en dæktype hvor producenten forsøger at kombinere sommer- og vinterkøregenskaber.

Nogle billister vælger helårsdæk til deres bil for at spare udgiften til både sommerdæk og vinterdæk. Helårsdæk kan for personer med et lille kørselsbehov være en billig løsning, hvis kørslen hovedsageligt finder sted hvor vejene er ryddede og saltede om vinteren. 
Helårsdæk er dog et såkaldt "kompromisdæk", hvor du får OK egenskaber for både sommer og mild vinterkørsel, men heller ikke mere. Hvis der kommer meget sne og is, er det bedst at lade bilen stå i garagen.

Split regningen op
Med QuickFree kan du betale din værkstedsregning over 10 måneder – helt uden renter og gebyrer. Læs mere om QuickFree.

Helårsdæk om vinteren

Der er ikke lovkrav om vinterdæk i Danmark, men det er et krav i mange af vores nabolande, fx Tyskland og Sverige. Et helårsdæk er ikke godkendt som vinterdæk i Sverige.

"Trade-off" mellem teknologier

Når du køber helårsdæk er det en kombination af to egenskaber; sommer & vinter. Det er derfor også naturligt, at der lægges vægt på forskellige egenskaber hos den enkelte dækproducent. Hos Michelin har de f.eks. udviklet Michelin CrossClimate, som fungerer næsten på højde med sommerdæk i sommerføre. Goodyear har deres Goodyear Vector 4seasons gen-2, som fungerer fremragende i sne & is. Michelin taber derfor også flere tests til Goodyear på grund af Michelin CrossClimates begrænsede egenskaber i sne & is.

Det er derfor afgørende at man tager sit kørsels behov og krav til et godt helårsdæk i betragtning, før man træffer et valg. Er du i tvivl om hvilket helårsdæk du skal vælge, sidder vi klar, ved telefonen på 70 204 888 til at hjælpe.

Michelin CrossClimate

Læs mere om Michelin CrossClimate.

Helårsdæk hos Quickpoint

Hvis du ønsker at montere helårsdæk på din bil anbefaler vi Goodyear Vector 4 seasons og Michelin CrossClimate.