kan dine dæk mon modstå vintervejret?

Det er vigtigt, at du får skiftet til kvalitetsvinterdæk, hvis du vil køre kulden trygt i møde. Derfor får du lige nu 4 stk. kvalitetsvinterdæk fra KUN 1.895*

Split regningen op
Med QuickFree kan du betale din værkstedsregning over 10 måneder – helt uden renter og gebyrer. Læs mere om QuickFree.

*Ekskl. fælge, montering, afbalancering og miljøafgift

 

Hvilket vinterdæk skal jeg vælge?

Vinterdæk

Der er stor forskel på et godt og et dårligt vinterdæk.

Et godt vinterdæk som har et godt  dækmønster og den korrekte gummiblanding,

har stor indflydelse på bilens bremselængde.

Hvornår skal jeg skifte fra sommerdæk til vinterdæk?

I Danmark har vi ikke en lov, der kræver, at du skal skifte til vinterdæk. Der er dog ingen tvivl om at vinterdæk har et bedre vejgreb og trækevne i sne og på is, fordi vinterdækket har mange flere lameller og en anden gummiblanding end et sommerdæk.

FDM anbefaler, at man som tommelfingerregel skifter til vinterdæk i oktober, eller når temperaturen ligger under + 7 grader.

Vinterdæk fungerer markant bedre i vinterføre. I mange tilfælde vil bremselængden være dobbelt så lang, hvis du kører på sommerdæk i vinterføre, end når du kører på vinterdæk. Du kan derfor udsætte både dig selv og dine medtrafikanter for fare, hvis du kører på sommerdæk om vinteren.

Vinterdæk er blødere end sommerdæk og det betyder, at de har et bedre vejgreb i koldt vejr. Derimod er de for bløde til en varm vejbane, hvilket betyder at de styrer og bremser dårligere end sommerdæk på en varm vejbane. Desuden bliver vinterdæk hurtigt slidte på varme vejbaner.

Hvornår skal jeg udskifte mine vinterdæk?

Da vinterdækkets egenskaber i vinterføre hænger sammen med de lameller der findes i dækmønsteret, er det afgørende at de ikke slides for langt ned. Så ophører vinterdækkets egenskaber. FDM anbefaler derfor, at du skifter dæk, når dækmønsteret er slidt ned til 3 mm. Loven kræver minimum 1,6 mm dækmønster. Her skal det bemærkes at flere dækproducenter nu tilbyder dæk, som sikkert kan slides ned til slidindikatoren ved 1,6 mm resterende dækmønster. Derfor skal anbefalingen om skift ved 3 mm ses med forbehold for producentens anvisninger. 

Hvordan fungerer vinterdæk når føret ikke byder på sne og is?

Det er en skrøne at vinterdæk fungerer dårligt på tør og våd vej. Overordnet set bremser vinterdæk lige godt som sommerdækkene i vådt føre. Dog bruger vinterdækket en lidt længere bremseafstand, når vejen er tør og varm.

Vinterdæk af høj kvalitet til lave priser

Det er vigtigt for os at pris og kvalitet skal hænge sammen. Derfor anbefaler vi vores kunder, at køre på vinterdæk fra Goodyear, Continental eller Michelin, fordi netop de dækmærker har en høj kvalitet til en god pris. 

Kom godt afsted på skiferien

Bestiller du vinterdæk inden du skal sydpå om vinteren, er det vigtigt at du bestiller vinterdæk der passer til bilens tophastighed.

Du kan risikere, at blive tilbageholdt i f.eks. Tyskland på vinterdæk med forkert hastighedskode, medmindre du monterer en label som angiver dækkets maksimalt godkendte hastighed. Denne label skal monteres et sted hvor føreren af bilen kan se den, evt. ved lyskontakten. Denne label kan du få med dine vinterdæk hos os.

Skal du en tur til Norge eller Sverige, skal du også være opmærksom på de gældende regler. Det er f.eks. et lovkrav, at køre med vinterdæk i Sverige fra 1. december til og med 31. marts, når vejene er våde og temperaturen er omkring frysepunktet eller under, og hvis der er sne og is på vejen. Vinterdækkene skal være M+S mærkede, og de skal være produceret specifikt til vinterkørsel. Der skal også være vinterdæk på anhængere.

Tag kontakt til vores kundeservice for mere information omkring vinterdæk, hvis du skal køre på skiferie.

Læs mere om valg af dæk og regler om kørsel i udlandet med vinterdæk her

Vinterdæk eller helårsdæk?

Vi anbefaler, at du kører på vinterdæk i vintersæsonen. Men hvis du overvejer at købe helårsdæk kan du læse mere om helårsdæk her.

Billige vinterdæk - vinterdæk på tilbud

Hos Quickpoint forhandler vi udelukkende dæk fra de førende europæiske dækproducenter. Continental, Goodyear og Michelin udgør vores hovedsortiment af billige vinterdæk uden at vi går på kompromis med kvaliteten. Når du køber vinterdæk hos Quickpoint er du sikker på, at du får kvalitet for pengene. Interesseret i billige vinterdæk? Klik her

Der er mange penge at spare på Quickpoints vinterdæk tilbud. Vi køber stort ind hos dækproducenterne og kan derfor sælge billige vinterdæk - og det gælder også vinterdæk med fælge.

Vi monterer og afbalancerer gerne dine nye vinterdæk billigt. Hos Quickpoint er montering inkl. afbalancering og miljøafgift. Har du spørgsmål til dit valg af dæk, så kig ind hos en af vores Quickpoint værksteder eller ring 70 204 888. Så tager vi en snak om hvilke vinterdæk der de bedste for dig og din bil.

Kontakt os

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 70 204 888 eller sende en mail til shop@quickpoint.dk

Find nærmeste Quickpoint værksted

Vores kunder giver os 4,7 ud af 5 baseret på 8.572 anmeldelser.