Michelin CrossClimate - Michelins bud på et helårsdæk

Michelin CrossClimate er produceret for at bryde Goodyears dominans indenfor helårsdæk, samt at imødekomme en stigende efterspørgsel fra leasingselskaberne, der ønsker at spare et hjulskifte.

Michelin CrossClimate er udviklet som et ”sommerdæk med vintercertificering” og ved hjælp af gummiblanding, v-mønster og 3D-lameller, har det opnået M+S og det såkaldte ”snefnug” mærke, der godkender dækket til vinterbrug. Michelin CrossClimate er godkendt til vinterbrug i vores nabolande hvor der er lovkrav om vinterdæk. Dog er CrossClimate endnu ikke officielt godkendt som vinterdæk i Sverige.

I de første test har Crossclimate vist sig at klare sig godt både til sommer og vinterbrug.

Michelin CrossClimate +

Michelin har nu opdateret dækket og kalder den nye version for “CrossClimate +”. Plusset bidrager ifølge Michelin med forbedrede egenskaber i sne og is.

CrossClimate + beskrives fortsat af Michelin som et sommerdæk med vintercertificering og har fortsat både M+S og three-peak-mountain with snowflake (3PMSF) -mærkning. Dækket er fortsat ikke godkendt som vinterdæk i Sverige.

Er CrossClimate og CrossClimate + et sommerdæk? 

Selvom Michelin markedsfører dækkene som “sommerdæk med vintercertificering”, falder de jf. dansk lovgivning i samme kategori som vinter- og helårsdæk, da dækkene er M+S mærkede. Dvs. at dækkene IKKE må blandes med andre sommerdæk uden M+S-mærkning.  Dog er det tilladt at blande CrossClimate og CrossClimate + med helårsdæk og vinterdæk, såfremt de er M+S mærkede. Det anbefales ikke af Michelin.

Find Michelin CrossClimate med fælge

Test af Michelin CrossClimate - Michelins egen test

 

Test af Michelin CrossClimate - TÜV SÜD

 

Spørgsmål angående Michelin CrossClimate?

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 70 204 888 eller sende en mail til shop@quickpoint.dk