Dækmønster

Det er vigtigt at kontrollere dækmønsteret på dine bildæk regelmæssigt. For et dækmønster - også kaldet slidbane - der er slidt ned, forringer ikke blot din køresikkerhed, men også din brændstoføkonomi. Hos Quickpoint kan du købe nye dæk af god kvalitet til gode priser, og er du i tvivl om det er tid til nye dæk, så tjekker vi det gerne for dig.

Kontrol af dækmønster

På dine dæk er en slidindikator - ofte som små forhøjninger i kanalerne i dækket. Når dækket er slidt ned til indikatorerne, er det helt sikkert tid til nye dæk. Husk, at dæk som er over 6 år gamle bør udskiftes uanset hvor slidte de er.

Lovkrav til dækmønster

Et korrekt dækmønster er en meget vigtig faktor, når man taler trafiksikkerhed, for slidbanen er bilens eneste kontakt med vejen. Derfor er det ikke nok at have en bil hvor bremser, styretøj, støddæmpere o.s.v. virker perfekt, hvis dækmønsteret nedslidt. Iflg. loven skal dine dæk have mindst 1,6 mm dækmønster - men vores dækeksperter og FDM anbefaler, at du udskifter dækkene, når der er mindre 3 mm mønster tilbage. I udlandet er der andre, ofte skrappere regler om dækmønster, så skal du på bilferie i udlandet skal du huske at tjekke de udenlandske regler. Læs mere om kørsel og krav til dækmønster i udlandet her.

Det skal bemærkes at der inden for den seneste tid har været stor fokus på dækkenes levetid, således dæk ikke kasseres før det er nødvendigt. Her bliver det et konkurrenceparameter for dækproducenterne, at producere dæk som kan fungere sikkert ned til lovkravet på 1,6 mm. Michelin ligger allerede forrest, hvor de allerede har lanceret hhv. Alpin 6 og Primacy 4 som kombinerer en blødere gummiblanding og grovere dækmønster i den nederste del af slidlaget. Den generelle anbefaling på skift ved 3 mm, skal derfor i højere grad ses med forbehold for producenternes anvisninger.  

 

Læs mere om dækskift og dækopbevaring

 

Find nærmeste Quickpoint autoværksted