Afbalancering og rundskiftning af dæk

Ryster og larmer dine dæk? Så trænger du sandsynligvis til at få afbalanceret dine dæk. Vores uddannede mekanikere og dækmontører afbalancerer dagligt masser af dæk, så kom ind og lad os kigge på det. Kontakt dit lokale Quickpoint værksted for mere information om afbalancering af dæk.

Rundskiftning af dæk
Det er en god idé at rundskifte sine dæk, da de forreste dæk bliver hurtigere slidt end de bagerste. Typisk er det godt at rundskifte når du har kørt 10.000-15.000 kilometer med dækkene.

Der er penge at spare ved at køre på korrekt afbalancerede dæk

Med korrekt afbalancering af dæk får din bil ikke blot væsentlig bedre køreegenskaber og vejgreb, men du sparer også penge, fordi dæk, ophæng og styretøj slides mindre. Og oveni får du en bedre brændstofsøkonomi. Er dækkene ikke afbalanceret korrekt vil du bl.a. opleve rystelser i rattet og mindre gode køreegenskaber. 

Afbalancering af dæk

Kontaktfladen mellem dækkene og vejen er det væsentligste for din og dine passagerers sikkerhed - jo dårligere kontaktflade jo dårligere bremseegenskaber og køreegenskaber. Derfor er det vores anbefaling at du får foretaget regelmæssig afbalancering af dine dæk. Kig ind eller ring - så finder vi en god en pris til dig.

Hvad er afbalancering?

Når vi afbalancerer dæk hos Quickpoint sørger vi at vægten er fordelt ligeligt i hjulet. Ofte er der, p.g.a. hjulsamlinger m.v., en ubalance i forhold til at hjul og dæk ikke er lige tung hele vejen rundt, det betyder at hjulet ikke ruller jævnt og det giver rystelser i bilen - og dækkene bliver hurtigere skæve og nedslidte. Ubalancen kan også skyldes at hjulet med dækket ikke vejer lige meget i begge sider. Det gør at dækket slides forkert og det medfører rystelser og vibrationer - og dårlig retningsstabilitet, køreegenskaber og køre komfort.

 

Book en tid:

Indtast din nummerplade
Dk
Vælg dit Quickpoint værksted

Find nærmeste Quickpoint autoværksted