Test af sommerdæk 2023

Den årligt test af sommerdæk som bliver foretaget af tyske ADAC og FDM fylder i år intet mindre end 50. Derfor har de udvidet testen til ikke færre end 50 dæk, der til gengæld kun dækker én størrelse. Det er til gengæld en størrelse der sælges i stor stil i Danmark, da den blandt andet passer til VW Golf, Citroën C3, Audi A3 og Opel Astra. Ægte bilnørder vil vide, at det drejer sig om 205/55 R16.

Testen kan findes inde på FDM.dk

205/55 R16

Når man tager hele 50 dæk med i testen vil der være stor variation i kvaliteten. Selve testen er dog også ændret lidt i forhold til tidligere år, da man nu tager højde for udledning af dækpartikler (og dermed dækkets påvirkning af nærmiljøet), men også vægt og generel bæredygtighed.

Langt de fleste vil trods alt nok fokusere på sikkerheden, hvilket i daglig kørsel er lig med bremselængde. Og der ér stor forskel: På våd vej skulle det bedste dæk bruge 34,4 meter til at bremse ned fra 80 km/t. Til sammenligning skulle det dårligste bruge næsten 60 meter.

I top tre finder man tre af de helt store mærker: Goodyear, Continental og Michelin.

Vinderen er Goodyear Efficient Grip Performance 2, der fremhæves for egenskaber på både tør og våd vej, men også levetid, vægt og brændstofforbrug, hvilket nok ligger mange på sinde for tiden.

Continental PremiumContact 6 der var testvinder i 2022 bliver nummer to, men har testens bedste egenskaber på våd vej.

På tredjepladsen har vi Michelin Primacy 4+, der har mange egenskaber som  de to andre dæk.

Heldigvis fås alle tre dæk hos Quickpoint, så hvis du skal skifte til sommerdæk, er du godt stillet.